Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Nyúl marengói módra

Hozzávalók (4-6 személyre):
1,5 kg nyúlhús
40 dkg laska- vagy erdei gomba
3 dl száraz fehérbor
1 fej vöröshagyma
1 dl paradicsomlé
1 púpos evőkanálnyi liszt
petrezselyemzöld
olaj

bors

A házinyúl húsát (combokat, gerincet) vágd kisebb darabokra, s sózd be. A vöröshagymát reszeld le, s egy csokornyi petrezselymet vágj apróra. Kevés forró olajon kissé pirítsd meg a húst. Ha már kezd színesedni, add hozzá a hagymát és a petrezselymet. Keverd meg, öntsd alá a bor kétharmadát, majd lassú tűzön fedő alatt párold. A megtisztított gombát szeleteld fel, s amikor a nyúl már félig megpuhult, add a húshoz. Ha a gomba kieresztette a levét, mehet bele a maradék bor is. Amikor a hús kész, lisztszórással, illetve beforralással sűrítsd be a levét, majd borsozd meg, keverd hozzá a paradicsomlét, és vedd le a tűzről.

Ha nincs nyúl, baromfihússal is érdemes megpróbálni.
Ezt a receptet Horváth Károlynak (Zalaegerszeg) köszönhetjük. Ő a sűrítéshez a liszt helyett - borral elkevert - kukoricakeményítőt javasol, mivel az nem csomósodik. Köretnek pedig - pépesre tört főtt brokkolival kevert - krumplipürét ajánl.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!