Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Cukkinis sütemény

Hozzávalók:
3 tojás
30 dkg cukor
35 dkg rétesliszt
50 dkg  cukkini
10 dkg darált dió
10 dkg mazsola
2 dl olaj
1 dkg vaníliáscukor
1,5 dl tej
2 dkg élesztő
késhegynyi őrölt fahéj

A mazsolát áztasd be egy fél órára. Az élesztőt futtasd meg a tejben. A cukkinit hámozd meg, és egy nagylyukú eszközön reszeld le. Majd sózd be, hagyd 10-15 percet pihenni, s ha kiengedte a levét, nyomkodd ki. Végül keverd össze az alapanyagokat. (Ha a keverék szilárdabb lenne a tésztasűrűségűnél, egy kis tejjel lazíthatod.) Lisztezz ki egy őzgerincformát, simítsd bele a masszát, majd tedd hideg sütőbe, s közepes hőfokon süsd meg.

A megsütött, majd kihűlt tésztát ujjnyi szeletekre vágva és megpirítva sokáig eltartható, kétszersült jellegű süteményt kapunk. Viszont, ha a masszába aszalt gyümölcs-, illetve csokoládé-darabokat is teszünk, akkor a desszert leginkább a püspökkenyérre fog hasonlítani.
Ezt a receptet Horváth Károlynak (Zalaegerszeg) köszönhetjük. Szerinte a tojás lenmagnyákkal, a cukor barnacukorral vagy mézzel, a tej szójatejjel, míg a rétesliszt durumliszttel, vagy zabpehelyliszttel, de leginkább zabliszt és durumliszt keverékével is kiváltható.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!