Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Puliszka

Hozzávalók:
35 dkg puliszkaliszt

Forralj fel 1 liter sós vizet, s kis adagokban - folyamatos keverés mellett - szitáld bele a puliszkalisztet. Ha az összes dara benne van (s közben sikerült csomómentesre is keverned), hagyd még egy percig a tűzön, majd tedd félre, s legalább egy fél órát pihentesd.

Ezt a receptet Horváth Károlynak (Zalaegerszeg) köszönhetjük. Ő a puliszka számtalan felhasználási lehetősége közül hármat említett. Így például olajba mártogatott kanállal kiszaggatva, s tepsibe téve, megsüthetjük köretnek. Viszont tejföl és reszelt sajt hozzáadásával (ugyancsak megsütve)  egytálételként is megállja a helyét. Míg a puliszkatésztát kinyújtva, juhsajttal megkenve, majd feltekerve - a piskótatekercshez hasonló - sós különlegesség készíthető belőle.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!