Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Hajdinakása

Hozzávalók:
hajdina
füstöltszalonna
vöröshagyma

A szalonnát vágd kis kockákra és süsd ki. A zsírjában piríts aranysárgára apróra vágott vöröshagymát, majd add hozzá a hajdinát. Sózd meg, tedd bele vissza a kisült szalonnát, végül öntsd fel kétszer annyi vízzel, mint amennyi hajdinát használtál. Lassú tűzön, fedő alatt főzd, míg a kása fel nem szívja az összes vizet.

Ezt a receptet Horváth Károlynak (Zalaegerszeg) köszönhetjük. Ő a hajdinakását elsősorban sült húsokhoz, a rizsköretek helyettesítésére ajánlja.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!