Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Barackos szelet

Hozzávalók:
a tésztához:
3 tojás
9 dkg kristálycukor
9 dkg finomliszt
1 dkg vaníliáscukor
a krémhez:
4 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
15 dkg barackbefőtt
a díszítéshez:
1 csomag tejszínhabpor
1,5 dl tej
6 dkg barackbefőtt

A tojások sárgáját a cukor harmadával és a vaníliáscukorral keverd habosra. A fehérjéket a maradék cukorral verd habbá, majd add hozzá a sárgáját, szitáld bele a lisztet, s keverd simára. A masszát kend vékonyan sütőpapírra és 160 oC-on süsd meg a tésztalapot. A pudingporból, a cukorból és a tejből készíts pudingot, vágd bele a barackot, majd ezt öntsd a kihűlt tésztára. Tedd hűtőbe, hogy a krém megdermedjen. A tejből és a habporból készíts habot, azt tedd a krém tetejére, végül díszítsd barackszeletekkel.

Ezt a receptet Marincsák Ágnesnek köszönhetjük. (Friss barackból is érdemes megpróbálni.)

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!