Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Tökfőzelék

Hozzávalók (4-6 személyre):
2,5 kg gyalult tök
5 dkg vöröshagyma
3 dl tejföl
7 dkg zsír
8 dkg liszt
kapor
ecet (citromlé)
cukor

A gyalult tököt sózd meg, s összekeverve hagyd állni 15-20 percig, majd csavard ki belőle a felesleges nedvességet. A zsírral és a liszttel készíts világos rántást, add hozzá az apróra kockázott hagymát, s a finomra vágott kapor felét, majd tedd bele a tököt is. Mérsékelt tűzön, időnként megkeverve párold, s szükség szerint engedd fel vízzel, vagy csontlével. Ha puha, keverd bele a tejfölt, sózd, cukrozd, savanyítsd kevés ecettel vagy citromlével és add hozzá a vágott kapor maradékát.

Venesz és Túrós azt javasolja, hogy a nagyon gyenge rostozatú tököt ne csak sózzuk, hanem locsoljuk meg gyenge ecettel is, s úgy hagyjuk állni.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!