Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Lencsefőzelék

Hozzávalók:
lencse
zsír
liszt
pirospaprika
vöröshagyma
fokhagyma
tejföl
babérlevél
mustár
citromlé
citromhéj
cukor

Az előkészített lencsét 1-2 babérlevéllel tedd fel főni annyi sós vízben, amennyi biztonsággal ellepi. Készíts világos rántást vörös- és fokhagymával, valamint pirospaprikával, s ezzel sűrítsd a főzeléket, amikor a lencse már megpuhult. (Ekkor a babérleveleket már kidobhatod.) Adj hozzá csipetnyi cukrot, egy kis reszelt citromhéjat, kevés mustárt, valamint citromlevet, s esetleg néhány kanálnyi tejfölt.  A végén röviden forrald össze a főzeléket.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!