Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Hagymás törtkrumpli

Hozzávalók:
burgonya
zsír
vöröshagyma
(bors)

A burgonyát hámozd, főzd meg sós vízben, s csepegtesd le. Közben kevés zsíron piríts világossárgára kis kockákra vágott vöröshagymát. A főtt krumplit törd péppé, sózd (esetleg borsozd), s közben keverd hozzá a pirított vöröshagymát is. (A hagyma zsírját nem kell feltétlenül teljes egészében hozzáadni, viszont az még jól jön az adagoló-formázó kanál megnedvesítésére.)
A törtkrumpli nem szereti a melegítést, ezért a tálalásig - gőz- vagy vízfürdőben - forrón kell tartani.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!