Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Fasírozott

Hozzávalók (4-6 személyre):
1 kg darált sertéshús
3 db szikkadt zsemle
tej
3 tojás
1 kisebb vöröshagyma
zsír
bors

zsemlemorzsa
(fokhagyma)
(petrezselyem)
(pirospaprika)

A hagymát vágd kis kockákra, s fonnyaszd meg 5 dkg zsíron. A zsemléket  áztasd tejbe,  majd jól nyomkodd ki, végül az elhabart tojásokkal, valamint a hagymával együtt add a húshoz. Sózd, borsozd (esetleg ízesítsd még zúzott fokhagymával, vágott petrezselyemmel, vagy őrölt pirospaprikával). A masszát jól dolgozd össze, formálj belőle pogácsákat, s azokat forgasd finomra szitált zsemlemorzsába. A fasírtokat bő forró zsiradékban (félidőben átfordítva, s esetleg fedő alatt) süsd pirosra.

A fasírt sokkal ízletesebb lesz, ha fele-fele részben disznó, illetve marhahúst használunk.
Az alapanyag további zsemlék hozzáadásával szaporítható, de azt tartani kell, hogy minden újabb zsemléhez újabb tojás is jár.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!