Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Tészta lerakva

Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg sovány marhahús
40 dkg száraztészta (makaróni)
15 dkg paradicsompüré
4 evőkanál olaj
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
15 dkg sajt
1 evőkanál cukor
vaj
bazsalikom
oregánó
őrölt bors

Az apróra vágott vöröshagymát a forró olajon fonnyaszd meg, majd add hozzá a ledarált húst és néhány percig pirítsd őket együtt. Keverd a húshoz a paradicsompürét, fűszerezd a zúzott fokhagymával, borssal, bazsalikommal, oregánóval, cukorral, sóval, majd többször kevés vizet aláöntve párold puhára. A tésztát főzd ki.
Egy tepsit kenj ki vajjal, s terítsd el az aljában a tészta felét, simítsd rá a mártásos húst, majd borítsd be a maradék tésztával. A tetejére szórj bőven reszelt sajtot, s azt csepegtesd meg kevés olvasztott vajjal. Tedd forró sütőbe, míg a teteje meg nem pirul.

Ez az étel elkészíthető maradék főtt tésztából is, sőt a húsbetét is lecserélhető pörköltmaradékra.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!