Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Piskóta (másképpen)

Hozzávalók:
6 tojás
17 dkg cukor
17 dkg liszt
reszelt citromhéj
vaj

A tojássárgákat keverd habosra a cukorral, s dolgozz bele egy kávéskanálnyi reszelt citromhéjat is. A fehérjékből verj kemény habot.  Ezután a habot és a lisztet váltakozva, kisebb adagokban keverd a tojássárgákhoz (ehhez célszerű - kézi - habverőt használni, az ugyanis kevésbé töri össze a fehérjét). Egy tepsi vagy tortaforma alját vékonyan kend meg vajjal, szórd meg liszttel, s önts bele a tésztát. Tedd előmelegített sütőbe és mérsékelt tűznél süsd 40 percig. Ha kész, kapcsold le a tüzet, 5-6 percre támaszd ki a sütő ajtaját, s hagyd, hogy a felfújtból a gőzök lassan távozzanak. Majd vedd ki a tepsit, pihentesd újabb 5-10 percig, s csak azután borítsd ki belőle a tésztát. (A felvágásával várj, amíg teljesen kihűl.)

A fenti alaptészta ízesíthető kakaóval, vagy darált dióval, mákkal, illetve hasonlókkal, viszont ebben az esetben a felhasznált liszt mennyiségét annyival kell csökkenteni, amennyi a hozzákevert adalék.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!