Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Tiramisu

Hozzávalók (4 személyre):
1 piskótalap
30 dkg mascarpone
3 tojás
3 evőkanálnyi méz
2 evőkanálnyi neskávé
1 evőkanálnyi kakaópor

A porból keverj 2 dl kávét, s azt hagyd kihűlni. A tojások sárgáit keverd habosra a mézzel, majd dolgozd bele a sajtot is. A fehérjékből verj kemény habot, s azt lazán keverd hozzá a sajtkrémhez. (Célszerű ehhez kézi habverőt használni, mivel úgy kevésbé törik össze a hab.)  A piskótalapot darabold fel, s az egyes adagokat a következőképpen állíts össze. Egy-egy kistányérra először tégy egy kis krémet, arra a piskótadarabot, azt locsold meg kávéval, szórd meg kakaóval, tegyél rá egy nagyobb adag krémet, majd a tetejére is hints egy kis kakaót. A tálalásig tedd jégszekrénybe.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!