Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Meggytekerecs

Hozzávalók:
30 dkg háztartási keksz
30 dkg vaj
25 dkg porcukor
20 dkg magozott meggybefőtt
1 meggybefőttlé
0,5 dl rum

A kekszet daráld le, s dolgozd össze 20 dkg vajjal, 15 dkg porcukorral, valamint a befőttlével. A tésztát tedd egy porcukorral meghintett alufóliára, s azon nyújtsd ki 4-6 mm vastagra. A maradék 10 dkg vajat keverd habosra 10 dkg porcukorral, majd dolgozd bele a rumot és az apróra vágott meggyet. Ezt a krémet kend rá a tésztára, majd azt (a fólia segítségével) tekerd fel, s (fóliába csavarva) tedd 2-3 órára jégszekrénybe.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!