Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Aranygaluska

Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg darált dió
10 dkg porcukor
2,5-3 dl tej
1 tojássárgája
2 dkg élesztő

borsodó

Az élesztőt futtasd fel. Majd dolgozd össze az átszitált liszttel, a tojássárgájával, egy csipetnyi sóval, s annyi tejjel, hogy viszonylag lágy tésztát kapj. Ezután gyúrj bele 5 dkg margarint, s a tésztát keleszd a kétszeresére. Közben a maradék margarint olvaszd meg, a diót pedig keverd össze a cukorral.  Ha a tészta megkelt, nyújtsd ki egy ujjnyi vastagra, s késsel vagy egy kis pogácsaszaggatóval darabold fel. Egy mély tepsit kenj ki margarinnal, s az aljára rakj egy sor tésztagaluskát, azt szórd meg cukor-dió keverékkel, locsold meg olvasztott margarinnal, majd megint egy sor tészta következik, s arra megint cukor-dió és margarin. A legfelső sorban már csak margarin kerül a tésztára. Tedd hideg sütőbe, majd közepes tűzön süsd 35-40 percig.  Frissen tálald, és borsodót adj mellé.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!