Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Habcsók

Hozzávalók:
4 tojásfehérje
30 dkg porcukor
vaj
liszt
(20 dkg dióbél)

A tojásfehérjékből (a cukor hozzáadásával) verj laza habot, majd az edényt forró vízbe, vagy gőz fölé állítva folytasd a habverést, amíg a hab kissé be nem sűrűsödik. (Annyira kell sűrűnek lennie, hogy jól lehessen formázni.) Egy tepsit (sütőlapot) vékonyan vajazz ki, hints meg liszttel, s arra kiskanállal, vagy nyomózsákkal adagold ki a habot. Végül helyezd előmelegített, de nem túl forró (130 Celsius-fokos) sütőbe, s ott kb. fél óra alatt süsd/szikkaszd keményre a habcsókokat.
(A "Borzas Katának" nevezett variánsban a habverés végén durvára vágott dióbelet is kevernek a masszához. Ugyanígy elkészíthető mandula-, vagy mogyoróvagdalékkal is.)

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!