Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Sült Alaszka

Hozzávalók:
piskótalap
fagylalt
habcsókmassza
(gyümölcsdarabok)

Válassz egy olyan (dekoratív) tálat, amely a mélyhűtést, a sütést és a gyors felmelegedést egyaránt jól bírja. Az aljába fektesd le a piskótalapot, arra halmozd fel az (esetleg gyümölcsdarabokkal is dúsított) fagylaltot, de arra vigyázz, hogy körben a piskóta széléből egy ujjnyi szabadon maradjon. Ezután a tálat - néhány órára vagy napra - tedd be a mélyhűtőbe. A tervezett sütés előtt néhány órával vedd ki, a fagylaltot vond be egyenletesen a habcsókmasszával (egy nyomózsák segítségével rajzolhatsz rá domborzati díszítést is), majd tedd vissza a mélyhűtőbe. Csak néhány perccel a tervezett tálalás előtt vedd újra elő. Ekkor tedd előmelegített forró sütőbe, s figyeld, mert csak addig maradhat bent (öt perc sem kell hozzá), amíg a hab teteje világosbarnára nem sül. Ekkor azonnal tálalni kell, hogy belsejében a fagylalt meg ne olvadjon.

Ezt a receptet Ildikónak (Torontó, Kanada) köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!