Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Az alábbi recept kenyérsütő gépekhez készült, de a hagyományos módon - sütőben vagy kemencében  - is elkészíthető. A gépi pékek használatáról itt talál bővebbet.

FALUSI FEHÉR KENYÉR Hozzávalók (75 dkg-os): 50 dkg sima liszt, 6 dkg Falusi fehér kenyér koncentrátum*, 1,5 dkg élesztő, 1,5 dl víz, 1,25 dl (kb. 5-6 evőkanálnyi) kefir. Gyorsprogramon (2:20) vagy alapon (3:00) ízlés szerinti színnel lehet sütni. Apró lyukú, foszlós fehér kenyeret ad.

* E receptet Králl Máriától kaptuk, aki a speciális adalékok (keverékek) beszerzési lehetőségeiről is szívesen ad felvilágosítást. További információkért érdemes felkeresni a honlapját is: www.kenyersutes.hu.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!