Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Az alábbi recept kenyérsütő gépekhez készült, de a hagyományos módon - sütőben vagy kemencében  - is elkészíthető. A gépi pékek használatáról itt talál bővebbet.

SOKMAGOS-ROZSOS KENYÉR Hozzávalók: 35 dkg sima liszt, 25 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt, 20 dkg Magkeverék vagy Hatgabonás koncentrátum*, 4,5 dl víz, 2 dkg élesztő, 2 kávéskanálnyi só. Gyorsprogramon (2:20) közepes vagy sötét színnel ajánlott sütni. Magos, kissé tömör kenyeret ad.

* E receptet Králl Máriától kaptuk, aki a speciális adalékok (keverékek) beszerzési lehetőségeiről is szívesen ad felvilágosítást. További információkért érdemes felkeresni a honlapját is: www.kenyersutes.hu.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!