Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Az alábbi recept kenyérsütő gépekhez készült, de a hagyományos módon - sütőben vagy kemencében  - is elkészíthető. A gépi pékek használatáról itt talál bővebbet.

BÚZACSÍRÁS KENYÉR Hozzávalók: 45 dkg sima liszt, 15 dkg Italo-Mix koncentrátum*, 5 dkg Hatgabonás koncentrátum*, 5 dkg pörkölt búzacsíra, 4 dl víz, 2 dkg élesztő, 1 evőkanálnyi olívaolaj, 1 kávéskanálnyi só. Gyorsprogramon (2:20) közepes színnel sütve teletölti az edényt. A búzacsírától kellemes, mogyoróra emlékeztető ízt kap.

* E receptet Králl Máriától kaptuk, aki a speciális adalékok (keverékek) beszerzési lehetőségeiről is szívesen ad felvilágosítást. További információkért érdemes felkeresni a honlapját is: www.kenyersutes.hu.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!