Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Az alábbi recept kenyérsütő gépekhez készült, de a hagyományos módon - sütőben vagy kemencében  - is elkészíthető. A gépi pékek használatáról itt talál bővebbet.

ZABPEHELYLISZTES-ROZSOS KENYÉR Hozzávalók: 20 dkg sima liszt, 20 dkg zabpehelyliszt, 20 dkg Rozskenyér keverék*, 5 dkg Italo-Mix koncentrátum*, 4 dl víz, 1,5 dkg élesztő, 1 teáskanálnyi só, 1 evőkanálnyi olaj. Alapprogramon (3:00) bármelyik színbeállítással süthető. Barna, rozsos színű, rugalmas bélzetű kenyér.

* E receptet Králl Máriától kaptuk, aki a speciális adalékok (keverékek) beszerzési lehetőségeiről is szívesen ad felvilágosítást. További információkért érdemes felkeresni a honlapját is: www.kenyersutes.hu.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!