Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Az alábbi recept kenyérsütő gépekhez készült, de a hagyományos módon - sütőben vagy kemencében  - is elkészíthető. A gépi pékek használatáról itt talál bővebbet.

TÖNKÖLYÖS FALUSI KENYÉR Hozzávalók: 35 dkg sima liszt, 15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 8 dkg Falusi fehér kenyér koncentrátum*, 2 dl víz, 1 dl kefir, 2 dkg élesztő. Gyorsprogramon (2:20) vagy alapprogramon (3:00) bármilyen színnel süthető. Magas, ropogós héjú kenyér, az edényt teljesen megtölti. Finom foszlós bélzetű.

* E receptet Králl Máriától kaptuk, aki a speciális adalékok (keverékek) beszerzési lehetőségeiről is szívesen ad felvilágosítást. További információkért érdemes felkeresni a honlapját is: www.kenyersutes.hu.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!