Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Az alábbi recept kenyérsütő gépekhez készült, de a hagyományos módon - sütőben vagy kemencében  - is elkészíthető. A gépi pékek használatáról itt talál bővebbet.

FAHÉJAS KALÁCS Hozzávalók: 45 dkg sima liszt, 5 dkg Italo-Mix koncentrátum*, 5 dkg cukor, 4 dkg vaj, 3 dl tej, 1 tojás, 1 evőkanálnyi tejföl, 1 dkg élesztő, 1 teáskanálnyi őrölt fahéj, csipetnyi só. Kalács programon, világos színnel ajánlott sütni. A fahéjat beletehetjük rögtön a hozzávalókkal együtt, (ekkor több cukrot rakhatunk bele), vagy az utolsó dagasztás vége felé kristálycukorral elkeverve, hogy szép csíkokat adjon ki a tésztában, vagy esetleg a kelesztés végén a kristálycukros fahéjat rászórhatjuk a tészta tetejére, hogy ráolvadjon.

* E receptet Králl Máriától kaptuk, aki a speciális adalékok (keverékek) beszerzési lehetőségeiről is szívesen ad felvilágosítást. További információkért érdemes felkeresni a honlapját is: www.kenyersutes.hu.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!