Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Az alábbi recept kenyérsütő gépekhez készült, de a hagyományos módon - sütőben vagy kemencében  - is elkészíthető. A gépi pékek használatáról itt talál bővebbet.

VAJAS KIFLI Hozzávalók: 50 dkg sima liszt (BL55), 5 dkg Falusi fehér kenyér koncentrátum*, 4 dkg vaj, 2 evőkanálnyi tejföl, 2 evőkanálnyi cukor, 1 kávékanálnyi só, 2 dkg élesztő, 2,5 dl víz. A Tészta (Teig) programmal összedolgozott és előkelesztett tésztát lisztezett lapra tesszük, kb. fél cm vastagra nyújtjuk, majd 20x20 cm-es négyzetekre szabjuk, s az átlójuknál azokat is kettévágjuk. Az így kapott háromszögeket a szélesebb oldalról kezdve a csúcs felé feltekerjük. A kapott kifliket patkó alakban meghajtjuk és vékonyan kikent sütőlapra helyezzük úgy, hogy kelés közben se érjenek össze. Langyos helyen duplájára kelesztjük és sütés előtt vízzel vagy tojással megkenjük. Forró sütőbe tesszük, s öt percig 240 Celsius-fokon, majd 200 fokra visszavéve még további 10-15 percig sütjük.

* E receptet Králl Máriától kaptuk, aki a speciális adalékok (keverékek) beszerzési lehetőségeiről is szívesen ad felvilágosítást. További információkért érdemes felkeresni a honlapját is: www.kenyersutes.hu.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!