Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Az alábbi recept kenyérsütő gépekhez készült, de a hagyományos módon - sütőben vagy kemencében  - is elkészíthető. A gépi pékek használatáról itt talál bővebbet.

TÖNKÖLYÖS ROZSKENYÉR Hozzávalók: 30 dkg Rozskenyér keverék*, 10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt, 10 dkg tönkölybúza teljes kiőrlésű liszt (TBL 300), 1,5 dkg élesztő, 1 kávéskanálnyi só, 2 teáskanálnyi cukor, 1 teáskanálnyi köménymag (egész vagy őrölt ), 1 dl kefir, 2 dl víz. (Gyúráskor igen kemény tésztát ad!) Teljes kiőrlésű (Vollkorn, 3:40) programmal készítve tömör, finom téglakenyeret kapunk.

* E receptet Králl Máriától kaptuk, aki a speciális adalékok (keverékek) beszerzési lehetőségeiről is szívesen ad felvilágosítást. További információkért érdemes felkeresni a honlapját is: www.kenyersutes.hu.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!