Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Az alábbi recept kenyérsütő gépekhez készült, de a hagyományos módon - sütőben vagy kemencében  - is elkészíthető. A gépi pékek használatáról itt talál bővebbet.

SAJTOS FEHÉRKENYÉR Hozzávalók: 50 dkg sima liszt (BL55), 6 dkg Falusi fehér kenyér koncentrátum*, 1,5 dkg élesztő, 10 dkg durvára reszelt sajt (Ementáli, Gouda, Edami stb.), 5 dkg mogyorónyira darabolt sajt, 1,2 dl kefir, 1,6 dl víz. Gyorsprogramon (Schnell, 2:20), közepes színnel sütjük. A reszelt sajtot a gép jelzésekor az első dagasztás után adjuk hozzá a tésztához. A durvára darabolt sajtot sütés előtt vagy legjobb, ha rögtön az utolsó dagasztás után a tetejére szórjuk. Így a sajtdarabkák nem csak a kenyér tetejére hanem az oldalára is szépen rásülnek.

* E receptet Králl Máriától kaptuk, aki a speciális adalékok (keverékek) beszerzési lehetőségeiről is szívesen ad felvilágosítást. További információkért érdemes felkeresni a honlapját is: www.kenyersutes.hu.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!