Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Zsemle (gluténmentes)

Hozzávalók:
50 dkg Mantler gluténmentes liszt
5 dkg vaj

5 dkg élesztő
3 teáskanálnyi cukor
1/8 l tej

Az élesztőt futtasd meg cukros tejben. A vajat morzsold el a liszttel, ad hozzá a sót, a megfuttatott élesztőt, és annyi vizet, hogy lágy kelttésztát kapj. Jól dolgozd ki, és rövid ideig hagyd kelni. Majd oszd a tésztát 10-12 kis cipócskára, melyek tetejét sekélyen vágd be. Kb. 20 percig keleszd, majd - miután a tetejüket megkented tojással - előmelegített sütőben süsd meg. 

Ezt a receptet Králl Máriának köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!