Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Foszlós dióskalács

Hozzávalók:
foszlós kalácstészta (50 dkg lisztből, mazsola nélkül)
25 dkg dióból főzött rumos diótöltelék
tej
tojás

Foszlós dióskalácsA kalácstésztát nyújtsd ki kb. fél centi vastagra, kend rá a diós tölteléket, s tekerd fel szorosan, mint a bejglit. (Egy hosszú és viszonylag vékony tekercset kell kapnod.) A tésztát vágd három egyenlő hosszúságú részre, s azokat fond össze, ahogy a kalácsot szokás. A tésztát helyezd egy kilisztezett formába és keleszd meg. Végül tedd 180 °C-ra előmelegített sütőbe, s - időnként tej és tojás keverékével kenegetve - süsd pirosbarnára.

A receptet Benkö Gábornak köszönhetjük. Szerinte magában is finom, de érdemes megpróbálni gyömbéres csokoládémártással is. (Ez utóbbi úgy készül, hogy frissen lereszelünk egy darabka gyömbért, s annak a kifacsart levét keverjük a közönséges csokoládémártásba.) Ugyancsak tőle tudjuk, hogy a kalács héja fényesebb lesz, ha a kenegetésre használt tejes tojásba egy kis porcukrot is keverünk

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!