Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Bajor perec

Hozzávalók:
50 dkg liszt
4 dkg élesztő
3 dl víz
1 kávéskanálnyi cukor
2 dkg vaj
1 kávéskanálnyi (finom) só
1 liter víz
2 evőkanálnyi szódabikarbóna
1/2 evőkanálnyi durva só

Az élesztőt futtasd meg a cukorral és a 3 dl vízzel, majd keverd el a liszttel, vajjal, kávéskanálnyi finom sóval, és gyúrd sima tésztává. Vágd 12-felé, az egyes darabokat formáld hurkává, majd tekerj belőlük pereceket. Keleszd 15 percig. Közben forrald fel a szódabikarbónát a liter vízzel. A megkelesztett pereceket mártsd 20-30 másodpercre ebbe a lébe, majd lecsorgatva tedd sütőpapírra, s 30 percig pihentesd hűvös helyen.
Végül 200 °C-ra előmelegített sütőben süsd meg. Ha kész, kend meg vízzel, s hintsd meg a durva sóval.

Ezt a (laugenbrezel) receptet Benkö Gábornak köszönhetjük, aki megjegyzi, hogy ha másképp formáljuk a tésztát, pontosan így készíthetjük el a bajor zsemlét (laugenbrötchen) is.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!