Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Bajor stangli

Hozzávalók:
50 dkg liszt
4 dkg élesztő
3 dl víz
1 kávéskanálnyi cukor
2 dkg vaj
1 kávéskanálnyi (finom) só
1 liter víz
2 evőkanálnyi szódabikarbóna
durva só

Az élesztőt futtasd meg a cukorral és a 3 dl vízzel, majd keverd el a liszttel, vajjal, kávéskanálnyi finom sóval, és gyúrd sima tésztává. Nyújtsd ki, s vágd - trapéz alakokra - 12-felé. Az egyes trapézokat a hosszabb oldaluktól kezdve tekerd fel. Keleszd 15 percig. Közben forrald fel a szódabikarbónát a liter vízzel. A megkelesztett stanglikat mártsd 20-30 másodpercre ebbe a lébe, majd lecsorgatva tedd sütőpapírra, s 30 percig pihentesd hűvös helyen.
Végül 200 °C-ra előmelegített sütőben süsd meg. Ha kész, kend meg vízzel, s hintsd meg durva sóval.

Ezt a receptet Benkö Gábornak köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!