Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Csapati (indiai lepénykenyér)

Hozzávalók:
50 dkg teljes kiőrlésű liszt
0,5 dl olívaolaj
1 teáskanálnyi tengeri só
annyi meleg víz, hogy rugalmas tésztát kapjunk

Összekeverjük a lisztet, a sót és az olajat, és hozzáadunk annyi meleg vizet apránként, amennyivel egy rugalmas tésztát kapunk. Gyúrjuk körülbelül 15 percig a tésztát, majd letakarva pihenni hagyjuk 1 órán keresztül.
Utána 24 részre osztjuk és mindegyikből formálunk egy-egy labdát. Lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk a lepényeket. Felforrósítunk egy teflonserpenyőt (szárazon olaj nélkül), majd abban mindkét oldalukon körülbelül 5-5 perc alatt megsütjük a tésztalapokat. Ha egy kicsit elszíneződik és felfújódik – akkor jó! Ha megsült, bekenjük olajjal a tetejét, és tálalásig egymásra halmozva, lefedve tartjuk.

Ezt a receptet a Holló és Társa Könyvkiadónak köszönhetjük. Eredetileg a 155 kenyér, kalács és péksütemény című szakácskönyvben jelent meg.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!