Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Cigány kenyér (punya)

Hozzávalók:
60 dkg finomliszt
2 teáskanálnyi só
1 teáskanálnyi sütőpor vagy szódabikarbóna
annyi víz, hogy félkemény tésztát kapjunk

A lisztet a sütőporral vagy szódabikarbónával ízlés szerinti sóval és vízzel összedolgozzuk. 2-3 cm-esre lapítjuk, és sütőbe tesszük. Forró sütőben 40-45 percig sütjük.
Fogyasztható lecsóhoz, pörköltekhez vagy akár zsíros kenyérként.

Ezt a receptet a Holló és Társa Könyvkiadónak köszönhetjük. Eredetileg a 155 kenyér, kalács és péksütemény című szakácskönyvben jelent meg.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!