Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Croissant

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
2 dl joghurt
2 dl tej
5 dkg élesztő
1 teáskanálnyi kristálycukor
2 teáskanálnyi só
20 dkg fagyasztott margarin

A hozzávalókat egy keverőedényben összegyúrjuk és simára kidolgozzuk. 8 részre osztjuk, konyharuhával lefedve pihentetjük 20 percet. A 8 részt egyenként korong alakúra nyújtjuk, majd fagyos margarint reszelünk a rétegek közé, így rakjuk egymásra mind a nyolc lapot. 8 cikkre vágjuk, kifli alakúra feltekerjük. A sütőlapon 1 órát kelesztjük. Tetejét tojássárgájával megkenjük. Előmelegített, 170 fokos sütőben megsütjük.

Ezt a receptet a Holló és Társa Könyvkiadónak köszönhetjük. Eredetileg a 155 kenyér, kalács és péksütemény című szakácskönyvben jelent meg.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!