Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Sacher-torta (gluténmentes)

Hozzávalók:
a tésztához:
14 dkg Mantler gluténmentes liszt
14 dkg cukor
14 dkg vaj (vagy margarin)
14 dkg  keserűcsokoládé
4 tojás
2 kávéskanálnyi sütőpor

a mázhoz:
20 dkg cukor
10 dkg csokoládé
5 dkg baracklekvár

A csokoládét reszeld le, s egy-két evőkanálnyi vízzel (lehetőleg vízfürdőben) olvaszd fel. Keverd hozzá a vajat, majd vedd le a tűzről. A tojások sárgáját keverd habosra a cukorral, s ezt is dolgozd bele a vajas csokoládéba. A tojások fehérjéből egy csipetnyi sóval  verj habot. A lisztet pedig keverd el a sütőporral. A habot és a lisztet váltakozva, kis adagokban keverd/szitáld a masszához, hogy a hab ne nagyon törjön össze. Végül a tésztát öntsd egy kivajazott és kilisztezett tortaformába, s előmelegített, forró sütőben, (ahogy a felfújtakat szokás) süsd 35-40 percig.
Közben készíts el a mázat: a cukrot öntsd fel cca. fél dl vízzel, melegítsd, amíg a cukor fel nem oldódik, majd jól keverd el benne a lereszelt csokoládét is. Ha a tészta kihűlt, a torta tetejét kend meg a baracklekvárral, majd az egész tortát vond be a mázzal. (Ha a végső kihűtés előtt néhány percre langyos, kikapcsolt sütőbe teszed, a máz simább és fényesebb lesz.)

Ezt a receptet Králl Máriának köszönhetjük. (A hagyományos Sacher-torta is így készül, csak ahhoz közönséges búzalisztet használunk.)

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!