Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Mákos bejgli (gluténmentes)

Hozzávalók:
a tésztához:
40 dkg Mantler gluténmentes liszt
8 dkg margarin
8 dkg cukor
1 tojás
1 tojás sárgája
5 dkg élesztő
csipet só
tej
a töltelékhez:
20 dkg darált mák
4 evőkanálnyi méz
tej

A darált mákot főzd össze a mézzel annyi tejben, hogy jól kenhető masszát kapj, majd azt hagyd kihűlni. Az élesztőt futtasd meg egy kevés cukros tejben, majd dolgozd össze az átszitált liszttel, a maradék cukorral, a tojással, a margarinnal, a sóval és annyi tejjel, hogy jól gyúrható tésztát kapj. Majd nyújtsd ki kb. fél cm vastagra, s a téglalap alakú tésztára kend rá úgy a kihűlt tölteléket, hogy az egyik széle szabadon maradjon, majd (a szemközti szélétől indulva) tekerd fel. Egy kizsírozott/olajozott tepsiben (langyos helyen és letakarva) hagyd még fél órát kelni a tésztát, majd a tetejét kend meg egy kis tojássárgájával. Végül előmelegített, 180-200 Celsius-fokos sütőben kb. 40-50 perc alatt süsd pirosbarnára.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!