Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Sárgarépafőzelék

Hozzávalók (4 személyre):
80 dkg sárgarépa
4 dkg vaj
4 dkg liszt
2 dl tejszín
cukor
petrezselyem

A megtisztított sárgarépát karikázd, vagy kockázd fel, s - annyi sós vízben, amennyi biztonsággal ellepi - főzd puhára. A vajjal és a liszttel készíts világos petrezselymes rántást, s azzal sűrítsd be a répa levét. Cukrozd meg, óvatosan - miközben folyamatosan kevered - csurgasd bele a tejszínt, végül még egyszer jól forrald össze.

Ha a répa zsenge, akkor a feldarabolt, s megsózott alapanyagot párold meg a vajon. Ha már puha, s a felesleges levét is elfőtte, akkor szitáld rá a lisztet (közben folyamatosan keverd a répát, hogy a liszt ne csomósodhasson meg rajta). Majd önts alá annyi vizet, amennyi éppen ellepi, keverd hozzá a tejszínt és a finomra vágott petrezselymet, cukrozd meg, s még egyszer forrald fel a főzeléket.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!