Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Karalábéfőzelék

Hozzávalók (4 személyre):
1 kg karalábé
4 dkg vaj vagy zsír
4 dkg liszt
2 dl tejföl
petrezselyem
bors
cukor

A meghámozott és felkockázott karalábét - annyi sós vízben, amennyi biztonsággal ellepi - főzd puhára. A zsiradékkal és a liszttel készíts világos petrezselymes rántást, s azzal sűrítsd be a karalábé levét. Ízesítsd törött borssal és kevés cukorral, majd keverd hozzá a tejfölt is, végül még egyszer jól forrald össze.

Ha a karalábé zsenge, akkor a feldarabolt, s megsózott alapanyagot párold meg a zsiradékon. Ha már puha, s a felesleges levét is elfőtte, akkor szitáld rá a lisztet (közben folyamatosan keverd a karalábét, hogy a liszt ne csomósodhasson meg rajta). Majd önts alá annyi vizet, amennyi éppen ellepi, keverd hozzá a tejfölt és a finomra vágott petrezselymet, borsozd és gyengén cukrozd is meg, végül még egyszer forrald fel a főzeléket.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!