Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Kelkáposzta-főzelék

Hozzávalók (4 személyre):
1 kg kelkáposzta
25 dkg burgonya
4 dkg zsír
4 dkg liszt
2 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
köménymag
pirospaprika
(majoránna)
törött bors

A megmosott kelkáposztának vágd ki a torzsáját, s a leveleit szeld ujjnyi széles csíkokra. Tegyél fel annyi vizet forrni, amennyi majd ellepi a káposztát. Adj hozzá egy kis sót és egy kávéskanálnyi köménymagot. Ha a víz már forr, dobd bele a káposztát, s a tüzet visszavéve lassan főzd. Amikor félig már megpuhult, add hozzá a meghámozott, kis kockákra vágott krumplit (ekkor esetleg mehet bele egy kis majoránna is). A zsírral, a liszttel, a finomra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával és egy késhegynyi pirospaprikával készíts fűszeres rántást, s ha a krumpli is megpuhult, azzal sűrítsd be a főzeléket. Végül borsozd meg és még egyszer jól forrald össze az egészet.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!