Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Csőben sült burgonya (1.)

Hozzávalók (4 személyre):
80 dkg burgonya
4 dl besamel
4 tojássárgája
5 dkg reszelt sajt
1 nagy fej vöröshagyma
vaj
szerecsendió
bors

A krumplit főzd meg, majd hámozd meg, s ha kihűlt, karikázd fel. A hagymát hámozás után szeleteld fel, s kevés vajon párold üvegesre. A besamelt fűszerezd sóval, borssal, reszelt szerecsendióval, s ha már nem meleg, keverd bele a tojássárgákat is. Egy hőálló edényt kenj ki vajjal, fektesd az aljába a krumpli-szeleteket, arra terítsd a hagymát, s az egészet borítsd be besamellel. Végül szórd rá a reszelt sajtot, s előmelegített sütőben mérsékelt tűznél süsd, amíg a teteje meg nem barnul.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!