Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Diós pulykamell

Hozzávalók (4 személyre):
60 dkg kicsontozott pulykamell
10 dkg darált dió (vagy mogyoró)
1,5 dl tejszín
2-3 gerezd fokhagyma
olaj
őrölt fehér bors

A (bőrtelen) húst vágd ujjnyi csíkokra. Hevíts kevés olajat, dobd rá a húst, s addig keverd-forgasd, amíg egyenletesen ki nem fehéredik. Ekkor sózd meg, s add hozzá az összetört fokhagymát és a darált diót. Néhány percig (kevergetve) így pirítsd, majd vedd vissza a tüzet, keverd bele a tejszínt, borsozd meg, s lefedve párold, amíg a hús meg nem puhul.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!