Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Almás csirkemell

Hozzávalók (4 személyre):
4 közepes csirkemell
50 dkg alma
5 dkg reszelt trappista sajt
1 dl tejszín
5 dkg vaj
csipetnyi őrölt szegfűszeg
csipetnyi őrölt fahéj
csipetnyi őrölt gyömbér
őrölt fehérbors
kevés cukor

A lebőrözött csirkemelleket csontozd ki, lapjában vágd ketté (esetleg gyengén klopfolhatod is), s sózd meg. Hevítsd fel a vajat, s a hússzeleteket mindkét oldalukon pirítsd meg (addig hagyd, amíg kifehérednek, s kicsi színt is kapnak). A sütéshez használt vajjal kenj ki egy tepsit, majd az alját borítsd be a hús felével, azon terítsd el a kicsumázott, felkarikázott alma felét, s azt hintsd meg kicsi sóval és cukorral, majd jöhet a maradék hús és a maradék alma. A tejszínbe keverd bele az őrölt fűszereket, sózd, cukrozd, majd locsold meg vele a tepsi tartalmát. Fedd le az edényt, s előmelegített sütőben közepes lángon - 30-40 perc alatt - süsd meg. Ha kész, vedd le a fedelét, szórd rá a reszelt sajtot, s annyi időre tedd vissza a sütőbe, amíg a sajt megolvad.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!