Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Zöldséges csirkeragu

Hozzávalók (4 személyre):
1 nagy csirke
1,5 kg vegyes zöldség *
3 dl tejföl
2 dkg vaj
2 csokor petrezselyem
1 csokor kapor
1 csokor zellerzöld
őrölt szerecsendió-virág
őrölt feketebors

A megtisztított zöldségféléket darabold fel a jellegük szerinti formában. A csirke bőrét fejtsd le, s a húsát vágd kis darabokra. A tejfölt sózd meg. Egy tepsit kenj ki a vajjal, terítsd az aljába a zöldség felét, locsold rá a tejföl felét, majd borítsd be a hússal. A húst hintsd meg sóval, borssal, szerecsendió-virággal, majd szórd rá a maradék zöldséget. A zöldfűszereket vágd finomra, keverd össze a maradék tejföllel, s ezzel locsold meg a tepsi tartalmát. Fedd le (például alufóliával), s előmelegített sütőben, közepes tűznél (cca. 50-60 perc alatt) süsd meg.

* Itt a vegyes zöldségbe szinte minden belefér: mehet bele sárgarépa, fehérrépa, karfiol, zöldbab, karalábé, gomba, zöldborsó, stb.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!