Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Fokhagymás pulykaragu

Hozzávalók (4 személyre):
60 dkg kicsontozott pulykamell
2-3 dl tej
4-5 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
liszt
olaj
őrölt feketebors

A tejet sózd, borsozd, s keverd bele a tört fokhagymát. A húst vágd ujjnyi csíkokra,  áztasd be a tejbe, fedd le, s egy napra tedd jégszekrénybe. Másnap a húst vedd ki a tejből és gondosan csepegtesd le (a legjobb, ha a maradék nedvességet egy konyharuhával le is itatod). A húsdarabokat forgasd lisztbe, s kevés forró olajon süsd pirosra. Végül a húst tedd egy tűzálló tálba, öntsd rá a pácolásnál használt fűszeres tejet, szórd meg a finomra vágott petrezselyemmel, majd fedd le az edényt (például alufóliával), s tedd előmelegített, forró sütőbe. 20-25 perc múlva vedd le róla a fedőt, s közepes tűznél párologtasd el a levét úgy, hogy a húson csak egy sűrű mártás maradjon.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!