Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Kínai csirkemell

Hozzávalók (4 személyre):
80 dkg csirkemell
1 nagy fej vöröshagyma
1 dl ketchup
0,5 dl konyak
olívaolaj
őrölt gyömbér
őrölt csillagánizs

A lebőrözött, kicsontozott csirkemellet vágd ujjnyi csíkokra. Forrósíts fel kevés olajat, s dobd bele a nagyon apróra vágott hagymát. Ha a hagyma már üveges, tedd bele a húst is, s erős tűzön kevergetve süsd, míg a hús körben ki nem fehéredik. Ekkor vedd vissza a tüzet, sózd meg a húst, öntsd rá a ketchupöt, fűszerezd meg egy-egy kávéskanálnyi gyömbérrel és csillagánizzsal, majd lefedve, s olykor megkeverve párold puhára. (Ha a levét idő előtt elfőné, pótold egy kis forró vízzel.) Ha a hús már puha, vedd le a fedelét, párologtasd el a felesleges levét, végül öntsd rá a konyakot, s (csak a pillanatra) hagyd felforrni.

Jó ez így, de ha esetleges kínai vendégének kívánna kifejezetten otthoni ízekkel kedveskedni, inkább keressen egy másik receptet... ;) [kj]

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!