Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Császármorzsa

Hozzávalók (2-3 személyre):
30 dkg búzadara
3 tojás
4,5 dl tej
5-10 dkg mazsola
10 dkg zsír vagy margarin
10 dkg cukor

(porcukor, lekvár)

A cukor felét keverd bele a langyos tejbe, adj hozzá kicsi sót, majd áztasd bele a mazsolát és a búzadarát is. A tojások sárgáit keverd el a maradék cukorral, a fehérjékből pedig verj kemény habot. Amikor a dara megduzzadt (felszívta a tejet), keverd hozzá a tojássárgát és a habot is. Egy tágas serpenyőben hevítsd fel a zsiradékot, öntsd bele a masszát, s (egy lapáttal) folyamatosan kevergesd, míg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra.
(A császármorzsát forrón, porcukorral meghintve, esetleg valamilyen lekvárral, vagy gyümölcsszörppel szokás tálalni.)

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!