Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Görög parasztsaláta

Hozzávalók (4-6 személyre):
50 dkg paradicsom
30 dkg uborka
4 szál újhagyma
1 zöldpaprika
0,5-1 dl olívaolaj
1 citrom leve
petrezselyem
bors

(juhsajt)
(olajbogyó)

A paradicsomot hámozd meg, s kockázd fel, tedd ugyanezt az uborkával, szeleteld fel a hagymát és a paprikát, majd az egészet keverd össze. Az olajat sózd, borsozd, s add hozzá a citromlét. (Egy villa vagy egy kisebb habverő segíthet abban, hogy jól elkeveredjenek.) A dresszinget öntsd a zöldségre, szórj a tetejére finomra vágott petrezselymet, s a tálalás előtt 10-15 percig hagyd pihenni. (A tetejére aprított juhsajttal és magozott olajbogyóval is gazdagíthatod.)

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!