Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Zöldborsóleves

Hozzávalók (4-5 személyre):
50 dkg zöldborsó
6 dkg zsír
6 dkg liszt
1 kisebb csokor petrezselyem
cukor
bors

1,5 l csontleves (vagy víz)

A kifejtett zöldborsót (egy kanálnyi) cukorral ízesített csontlében (ha nincs, akkor sós, cukros vízben) főzd puhára. Közben a zsírral, a liszttel és a petrezselyemmel  készíts világos rántást, s azt add a leveshez. Jól forrald össze, s ha még szükséges, sózd, cukrozd, borsozd.
(A zöldborsólevest gyakran belefőzött galuskával kínáljuk.)

Ha a zöldborsó még zsenge, akkor a főzésnél jobb megoldás az, ha a borsót a zsiradékon előbb puhára pároljuk, majd megszórjuk liszttel, vágott petrezselyemmel, végül felöntjük a csontlével és ízesítjük, majd jól összeforraljuk.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!