Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Karfiolleves

Hozzávalók (4-5 személyre):
50 dkg karfiol
4 dkg zsír
5 dkg liszt
1-1,5 dl tej
1 kisebb csokor petrezselyem

bors

1,5 l csontleves (vagy víz)

A jól megmosott (kiáztatott) karfiolt bontsd rózsáira, s a csontlében (ha nincs, akkor sós vízben) főzd puhára. Közben a zsírral, a liszttel és a finomra vágott  petrezselyemmel  készíts világos rántást, s azt add a leveshez. Öntsd hozzá a tejet, jól forrald össze, s ha még szükséges, sózd és borsozd.
(A levest olykor belefőzött galuskával dúsítva kínáljuk.)

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!