Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Zöldbableves

Hozzávalók (4-5 személyre):
60 dkg zöldbab
4 dkg zsír
6 dkg liszt
1 kicsi fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1,5 dl tejföl
1 kisebb csokor petrezselyem

1-2 evőkanálnyi ecet
pirospaprika

1,5 l csontleves (vagy víz)

A zöldbabot tisztítsd meg, s vágd cca. 2 centis darabokra, majd a csontlében (ha nincs, akkor sós vízben) főzd puhára. Közben a zsírral és a liszttel  készíts zsemleszínű rántást, ebbe előbb keverd bele a finomra vágott  vöröshagymát és petrezselymet, az összezúzott fokhagymát, valamint az őrölt pirospaprikát, majd a rántást öntsd fel kevés hideg vízzel és keverd simára, végül add a leveshez. Jól forrald össze, ízesítsd sóval és ecettel, majd keverd hozzá a (leves óvatos hozzáadásával előbb átmelegített) tejfölt.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!