Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Paradicsomleves

Hozzávalók (4-5 személyre):
70 dkg paradicsom
4 dkg zsír
5 dkg liszt
6 dkg cukor
1 közepes vöröshagyma
1 kisebb csomó zellerzöld

1,5 l csontleves (vagy víz)

A megmosott, kicsumázott paradicsomot  darabold fel, s - az egészben hagyott hagymával és a zellerzölddel együtt - kevés vízben főzd puhára, majd (a hagymát és a zellert kivéve) passzírozd át. A paradicsompépet öntsd fel a húslével, s forrald fel. Közben a zsírral és a liszttel  készíts világos rántást, s azt keverd a leveshez. Jól forrald össze, végül ízesítsd sóval és cukorral.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!