Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Karalábéleves

Hozzávalók (4-5 személyre):
60 dkg karalábé
4 dkg zsír
6 dkg liszt
1 kisebb csokor petrezselyem
bors

1,5 l csontleves (vagy víz)

A meghámozott és kis kockákra aprított karalábét a csontlében (ha nincs, akkor sós vízben) főzd puhára. Közben a zsírral, a liszttel és a petrezselyemmel  készíts világos rántást, s azt add a leveshez. Jól forrald össze, s ha még szükséges, sózd, borsozd.
(A karalábélevest olykor belefőzött galuskával kínáljuk.)

Ha a karalábé még zsenge, akkor a főzésnél jobb megoldás az, ha a karalábét a zsiradékon előbb puhára pároljuk, majd megszórjuk liszttel, vágott petrezselyemmel, végül felöntjük a csontlével és ízesítjük, majd jól összeforraljuk.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!